چرا داستان میسازیم؟
موضوعاتِ داستانی تکراریاند. داستان ناگفتهای وجود ندارد. هر موضوع داستانی را بنگرید، کسی در گذشته به آن پرداخته؛ پس چرا داستان میسازیم؟ از چه چیزی میتوانیم بنویسیم که سخن تازه باشد و بر جان مخاطب بنشیند؟
هر یک از ما، جهان و مافیها را از زاویۀ دید و تجربۀ خود درک میکنیم و همچنان که به عدد آدمهای روی زمین «من» منحصربهفردی وجود دارد، فهم و شهود یگانهای نیز وجود دارد. از همین روست که تولستوی در آناکارنینا میگوید «من فکر میکنم اگر این درست باشد که به اندازۀ تمام سرها، ذهنهایی وجود دارد، پس به اندازۀ تعداد قلبها نیز عشقهای متفاوتی هست!»
زاویۀ دید و نگاه خاص هر نویسنده از موضوع، آن رازی است که هر قصۀ کهنهای را میتواند تازه کند. مثلاً عشق قصۀ کهنهای است اما میبینیم که داستان عشق به قول حافظ، «از هر زبان که میشنوم نامکرر است» چراکه هر داستان عاشقانهای از زاویهای ویژه به مفهوم عشق نگاه میکند.
داستان در حقیقت یک خلاقیت محض است و داستانسازی برآمده از ناخودآگاه ذهنی ماست چراکه قدرت خلاقه در بخش ناخودآگاه ذهن است. شما وقتی داستان را میسازید، انگار که قلاب میاندازید در ناخودآگاهتان و داستانی را بیرون میکشید. گیریم موضوع داستان تکراری باشد اما جهان داستانی که شما میسازید یگانه و منحصربهفرد است و بیانگر نگاه و تجربۀ ویژۀ شماست؛ و این همان تازگی است که مولوی میگوید: هین سخن تازه بگو تا دو جهان تازه شود/ وارهد از حد جهان، بی حدواندازه شود
در کارگاه داستاننویسی پیشرفته چه خواهد گذشت؟
در دورۀ داستاننویسی پیشرفته تمرکز اصلی بر شیوههای گسترش پیرنگ است و هنرجویان به صورت کارگاهی، همزمان با شناخت ابزارهای پیشرفته در داستاننویسی، به جستجوی ایده، نگارش، ارتقا و تکمیل طرحهای داستانی خود خواهند پرداخت.
این کارگاه به درد چه کسانی میخورد؟
کارگاه داستاننویسی پیشرفته برای هنرجویانی که دورۀ داستاننویسی مقدماتی را گذراندهاند، و همچنین هنرجویانی که آشنایی با مبانی داستاننویسی دارند، مناسب خواهد بود.
بازار نویسندگی کجاست؟
با یادگیری تکنیکهای نویسندگی، میتوانید از راه نوشتن داستان و رمان، فیلمنامهنویسی، نویسندگی بازیهای رایانهای، نویسندگی تبلیغاتی، وبلاگنویسی، روزنامهنگاری، ستوننویسی، نویسندگی سخنرانی(اکثر سیاستمداران، دیپلماتها و رهبران شرکتهای تجاری در تیم خود نویسندهای برای تنظیم سخنرانی دارند.)، تولید محتوا برای شبکههای اجتماعی، مرورنویسی، تدریس نویسندگی و بسیاری دیگر از این دست کسب درآمد کنید.
سرفصلهای دوره
- شیوههای تبدیل یک طرح ساده به داستانی کامل؛ آشنایی با ابزارهای پیشرفته
- مفهوم متن، زیرمتن و معنا؛ آشنایی با زبان و بیان
- ضرورت بازنویسی و رنگآمیزی؛ آشنایی با ساختمان داستان از عنوان تا پایان
توجه:
– این کارگاه بهصورت مجازی (همزمان)، در سامانه lms در محیط بیگبلوباتن برگزار میشود.
– جلسات این کارگاه بلافاصله پس از رسیدن به حدنصاب، در روز و ساعت مقرر تشکیل خواهد شد. شروع اولین جلسه از طریق پیامک، و همچنین از طریق گروه کارگاه در پیامرسانها، به اطلاع هنرجویان خواهد رسید.
– سوالات خود را در تلگرام و ایتا به نشانی isoapr_admin و تلفن تماس: ۰۲۵۳۷۸۳۰۸۱۱ و همچنین از طریق آیکن چت آنلاین سایت از ما بپرسید.
– صفحات رسمی ما را در شبکههای اجتماعی با شناسه isoapr دنبال کنید.
2 پاسخ
سلام روز بخیر 🌹 در مورد دوره نویسندگی پیشرفته ، این دوره در چه محیطی هست ؟ آیا گروهی در ایتا راه اندازی می شود برای دسترسی راحت به مطالب یا ارتباط با استاد ؟ پشتیبانی از هنرجویان می شود ؟
سلام
بله گروه تشکیل میشه
در محیط بیگبلوباتن