روایتنویسی را میشناسیم؟
معروف است که هر انسانی یک رمان برای نوشتن دارد و من میگویم یک رمان بهعلاوۀ هزاران خرده روایت و داستان. روایتهایی که بخشهای کوتاه و کوچکی از آن در ویترینِ زندگی دیده میشود و تنه و ریشهاش زیر دکور، درست عین کوه یخ. ما در این کارگاه قصد داریم کوه یخ هایی که درون یا گاه بیرون و بخشی از حومه و حوالی زندگیمان هست را از پشت ویترین ببینیم و به مدد واژه و کلمه روایت کنیم. کاری سخت، نفسگیر و البته بینهایت جذاب. عین غربالی که دستهای خاک را برمیگیرد و پس از تکانهای بسیار خردههای طلا در خود نگه میدارد. روایت کوه یخ میتواند جستوجویی داستانی در خویش باشد یا کند و کاوی در مکان و زمانی بیرون از ما. لیک هرچه هست قرار است چراغی برای فهم دقیق تر من و دنیای پیرامونم روشن کند.
در این کارگاه چه خواهد گذشت؟
این دوره کمک میکند به خودمان و پدیدههای اطراف دقیقتر نگاه کنیم و درستتر روایتشان کنیم. در این کارگاه سعی داریم زاویه دیدمان را توسعه داده و نگاهی منصفانه و البته درستتر به دست بیاوریم. نگاهی به دور از تعصب و قضاوتهای ساده و دمدستی. و در نهایت ایده را با فرمی مناسب به نوشتار تبدیل کنیم.
این کارگاه به درد چه کسانی میخورد؟
بهتر است بگوییم این دوره برای چه کسی مناسب نیست؛ برای کسی که از برداشتن ماسک و کنار زدن پرده میترسد؛ انسانی که از واقعیت هراس دارد و دروغ شیرین را بِه ز راست تلخ میداند. این دوره اصولاً مناسب کسی که زندگی زیستهای نداشته و عزم جستوجو و کَندن و کنکاش ندارد، مناسب نیست. این کارگاه برای نویسندهای است که از قضاوت نترسد و از تماشای عمق، لذت ببرد تا انعکاس سطح.
سرفصلهای دوره
- روایت چیست و و چرا کوه یخ؟
- راوی کیست و کجا ایستاده؟
- خلق روایت از موقعیت یا قصه ها از کجا میآیند؟
- ایده، طرح و پیرنگ روایت
- تحقیق و پژوهش
- نگارش و خوانش
- بازنویسی
توجه:
– این کارگاه بهصورت ضبط شده از کارگاه مجازی، در سامانه lms در محیط بیگبلوباتن پخش میشود.
– سوالات خود را در تلگرام و ایتا به نشانی isoapr_admin و تلفن تماس: ۰۲۵۳۷۸۳۰۸۱۱ و همچنین از طریق آیکن چت آنلاین سایت از ما بپرسید.
– صفحات رسمی ما را در شبکههای اجتماعی با شناسۀ isoapr دنبال کنید.