چرا داستاننویسی کودک یاد بگیریم؟
شنیدن قصه برای بچهها خیلی جالب است چون انتظارآفرینی دارد و آنها میخواهند بدانند بعدش چه میشود. اما برای هر پدر و مادری که قصه میگوید اتفاق افتاده که بچهها از آنها خواستهاند که قصهای را بارها و بارها تعریف کنند. حتی اگر والدین موقع تعریف کردن، به خاطر خستگی، یک قسمتی از قصه را بپیچانند، بچهها مچشان را میگیرند: «نه! اینجاشو نگفتی!» چرا چنین است؟ ماجرای قصه را که میدانند!
قصه فقط پیام و ماجرایش نیست! قصه خیال و احساسات کودک را درگیر میکند و راه حلهایی ارائه میدهد که غیر منتظره و شگفتانگیز و در عین حال شدنی و مثبت هستند. به همین خاطر، نوشتن برای کودکان اصلاً ساده و پیشپاافتاده نیست و باید حسابشده و دقیق گام برداشت.
داستانی که برای کودک نوشته میشود باید طوری باشد که هم یک کودک تهرانی با آن ارتباط برقرار کند و بفهمد و هم یک کودک هرمزگانی!
و این یعنی نویسندۀ کتاب کودک، باید «واژگان پایۀ» گروههای سنی مختلف را بشناسد.
واژگان پایۀ چیست و چگونه باید بر اساس آن، قصهسازی کرد و بسیاری تکنیکها و جزئیات مهم و مؤثر دیگر را در دوره داستاننویسی کودک با خالق «صد دانه یاقوت» خواهید آموخت.
در کارگاه داستاننویسی کودک مقدماتی چه خواهد گذشت؟
در این دوره قدم به قدم پا به دنیای پیچیده و دوستداشتنی کودکان میگذاریم. برای شروع، باید جهان کودک را بشناسیم، از دریچۀ نگاه او بنگریم و تفاوتهای داستان کودک و بزرگسال را ارزیابی کنیم و به شناخت مناسبی برسیم. پس از آن به این میپردازیم که چگونه برای داستان کودک، مسئلهسازی کنیم، زاویهدیدها را چطور انتخاب کنیم که کودک با داستان ارتباط بگیرد و تا آخر دنبال کند. میآموزیم که شخصیتپردازی در داستان کودک به چه شکل است، و از چه نثری باید بهره برد.
این کارگاه به درد چه کسانی میخورد؟
این دوره برای همه کسانی که نوشتن را دوست دارند و علاقمندند در حوزۀ کودک و نوجوان فعالیت کنند توصیه میشود. اگر عناصر داستان را بشناسید یا دوره نویسندگی خلاق را گذرانده باشید، بهرۀ شما از این دوره بیشتر و عمیقتر خواهد بود.
سرفصلهای دوره
- تفاوتهای داستان کودک و بزرگسال
- مسئلهسازی
- زاویهدیدها
- شخصیتسازی
- نثر
دقایقی از کارگاه داستاننویسی کودک مقدماتی
توجه:
این کارگاه در تابستان 1400 بهصورت مجازی برگزار شده و فیلم جلسات ضبطشدهٔ آن بهصورت آنلاین در اختیار شما قرار میگیرد.
پس از خرید دوره قفل جلسات باز میشود (حتما باید وارد حساب کاربری شده باشید).
سوالات خود را در تلگرام و ایتا به نشانی isoapr_admin و تلفن تماس: ۰۲۵۳۷۸۳۰۸۱۱ و همچنین از طریق آیکن چت آنلاین سایت از ما بپرسید.
صفحات رسمی ما را در شبکههای اجتماعی با شناسه isoapr دنبال کنید.