کارگاه تخصصی داستان چیست و چرا؟
در دوره نویسندگی خلاق میفهمیم که «نوشتن» ترس ندارد و کمکم با کلمهها دوست میشویم. در دوره داستاننویسی مقدماتی به صورت تخصصی به داستان و شناخت عناصر آن میپردازیم. یاد میگیریم که ساختار داستانی به چه شکل است و ویژگیهای یک داستان خوب چیست. در دوره داستاننویسی پیشرفته تکنیکهای بیشتری در داستاننویسی میآموزیم. و در تمام این مدت خرده داستانهایی هم مینویسیم. اما تا حرفهای شدن، تا نوشتن داستانی در خور نشر، فاصله داریم.
کارگاه تخصصی داستان با حمید بابایی برای تحقق این گام نهایی است. در پایان هر کارگاه حمید بابایی، داستانهای هنرجویانش به انتشار یک مجموعه داستان منتهی میشود. مانند مجموعه داستان «گردنکشان» که با موضوع «ستارخان» نوشته و در قفسۀ «نیاکان ما» نشر صاد منتشر و به تازگی رونمایی شد.
اگر شما هم آمادۀ حضور در این چالش شیرین هستید، بسمالله.
در کارگاه تخصصی داستان چه خواهد گذشت؟
در کارگاه تخصصی داستان به زبان و اهمیت نوع بیان پرداخته میشود. یاد میگیریم چطور طرح داستانی ساده را به یک داستان کامل تبدیل کنیم، اهمیت بازنویسی کجاست و چگونه باید بازنویسی کرد. تکنیکهای داستاننویسی را چگونه پیاده کنیم و حرفهای بنویسیم.
محوریت این کارگاه، نوشتن داستان با موضوع «فرخی یزدی» است که قرار است به عنوان مجموعه داستان در قفسۀ «نیاکان ما» توسط نشر صاد منتشر شود.
کارگاه تخصصی داستان به درد چه کسانی میخورد؟
برای حضور در این کارگاه باید دورههای داستاننویسی مقدماتی را گذرانده باشید و عناصر داستان را به خوبی بشناسید و قبلاٌ حداقل یک داستان نوشته باشید. چون در این دوره قرار است حرفهای بنویسیم و لازم است مقدمات نوشتن را پیش از این آموخته باشیم.
سرفصلهای دوره
- تبدیل یک طرح ساده به داستانی کامل
- آشنایی با زبان و بیان
- ضرورت بازنویسی