در چنین روزی…

چهارشنبه، 29 اسفند 1386 هجری خورشیدی
19 مارس 2008 میلادی
11 ربیع الاول 1429 هجری قمری

دو درگذشت و یک تولد در تاریخ فرهنگی-هنری امروز قابل ره‌گیری است.

73 سال پیش در چنین روزی سید اشرف الدین حسینی، شاعر، طنزپرداز و روزنامه‌نگار، درگذشت. انتشار روزنامه آزادی‌خواه «نسیم شمال» از فعالیت‌های اوست.

185 سال پیش در چنین روزی از سال میلادی الکساندر آستروفسکی، نمایش‌نامه‌نویس روس متولد شد. استروفسکی از بزرگ‌ترین نمایش‌نامه‌نویسان دوره واقع‌گرایی روسیه است. «طوفان» و «دختر برفی» از آثار اوست.

و 19 سال پیش از میلاد مسیح (ع) در چنین روزی پابلیوس ویرژیلیوس مارو، معروف به ویرژیل درگذشت.

***

ویرژیل
پابلیوس ویرژیلیوس مارو، معروف به ویرژیل، از بزرگ‌ترین شاعران جهان، در پانزدهم اکتبر سال هفتاد قبل از میلاد در روستای «اند» متولد شد. سال‌های کودکی و نوجوانی ویرژیل مصادف بود با یکی از متشنج‌ترین دوره‌های تاریخ روم باستان. کینه شدید ویرژیل نسبت به نفاق و ناسازگاری میان ملت و نیز عشق به برقراری صلح و نظام حکومتی استوار، که از آثار او پیداست، متاثر از تجربیات تلخ او در این دوران است.
ویرژیل پس از تصنیف منظومه «شبانی» در سال 37 قبل از میلاد، سرودن «انه اید» را آغاز کرد؛ کتابی حماسی که برای او شهرتی کم‌نظیر و ابدی پدید آورد.
«انه اید» حماسه ملی مردم روم باستان و بزرگ‌ترین منظومه عهد باستان است. این حماسه در دوازده بند سروده شده است و چنان موزون و ژرف است که پرشکوه‌ترین شعری خوانده می‌شود که تاکنون بر زبان انسان جاری شده است.
ویرژیل در نوزدهم مارس سال نوزدهم قبل از میلاد درگذشت.

* Virgil

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + هجده =