کتابخانه مدرسه اسلامی هنر

کتاب در جستجوی معنا | چگونه زندگی کنیم؟

معرفی کتاب


فکورترین انسان‌ها اعتقاد داشته‌اند که انسان‌بودن انسان به فکر است و انسان هرچه زندگی را بیشتر به فکرکردن بگذراند بهره‌ی بیشتری از انسان‌بودن دارد و هرچه کمتر و کمتر به این فعالیت شریف مشغول باشد به دیگر هم‌جنسان خود ـ که همان حیوانات هستند ـ نزدیک‌ و نزدیک‌تر می‌شود. این اعتقاد، اگر حقیقت محض هم نباشد، دور از حقیقت نیست.

معنای زندگی چیست؟ این پرسش می‌تواند پاسخ‌های متفاوتی برانگیزد. برخی آن را مهم‌ترین پرسش‌ها می‌دانند، پرسشی که فیلسوفان، اگر می‌خواهند شایسته‌ی حرفه‌شان باشند، باید خود را مخاطب آن قرار دهند. این پرسش محور اصلی مباحث کتاب «در جست‌وجوی معنا، همچون معنای زندگی‌» است.

کتاب «در جست‌وجوی معنا؛ همچون معنای زندگی» نوشته‌ی گرت تامسون و ترجمه‌ی مصطفی ملکیان است. نویسنده‌ی کتاب، فیلسوف آلمانی، اسوالد هنفلینگ (۱۹۲۷-۲۰۰۵) بیشتر عمر خود را به تحقیق و تدریس فلسفه در انگلستان گذراند. از مجموعه‌ی آثار او کتاب‌هایی نظیر «چیستی هنر»‌، «فلسفه‌ و زبان روزمره»، «ای. جی. اثر» به زبان فارسی ترجمه و منتشر شده است.

«در جست‌وجوی معنا» مضامین متعددی را درباره‌ی معنای زندگی بازگو می‌کند و کمتر بر دانش فلسفی خواننده تکیه می‌کند. این کتاب ساده و برای مخاطب عام نوشته شده است. نخستین بخش این کتاب (فصول اول تا چهارم) درباره‌ی وجوهی از زندگی است که به نظر می‌رسد موجب بی‌معنایی آن می‌شوند، یعنی رنج و مرگ و مشکلات مربوط به هدف انسان. این بخش به مسائلی درباره‌ی ارزش یا تقدس زندگی می‌انجامد که در فصول چهارم و پنجم از آن‌ها بحث می‌شود. یکی از راه‌های یافتن معنا در زندگی «خودشکوفایی» یعنی زیستن مطابق با ماهیت ذاتی خویشتن است و این موضوع بخش دوم کتاب (فصول ششم تا دهم)‌ است. این بخش به نسخه‌هایی برای «زندگی خوب» می‌پردازد که از مفاهیمی چون ماهیت، جامعه، خوشبختی، دلیل و آزادی به دست آمده‌اند و ادعاهای متفکرانی چون ارسطو، روسو، کانت، میل، سارتر را برمی‌رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =