25% تخفیف

مصطفی رحمان‌دوست

شاعر، ترانه‌سرا، نویسنده، مترجم
انار
تعداد هنرجو
42 هنرجو
تعداد جلسات
17 جلسه
ضبط
ضبط‌شده از کارگاه مجازی (تدوین شده)
طول دوره
طول دوره 3098 دقیقه
پشتیبان
پشتیبانی محتوایی دارد (2 جلسه - 120 دقیقه)
گواهی پایان دوره
مدرک معتبر دارد (با نشان یونسکو)
کار پایانی
کار پایان دوره دارد

۲,۶۹۲,۰۰۰ تومان

2 میلیون و 296 هزار تومان

۱,۵۸۴,۰۰۰ تومان

1 میلیون و 188 هزار تومان

چرا داستان‌نویسی کودک یاد بگیریم؟

شنیدن قصه برای بچه‌ها خیلی جالب است چون انتظارآفرینی دارد و آن‌ها می‌خواهند بدانند بعدش چه می‌شود. اما برای هر پدر و مادری که قصه می‌گوید اتفاق افتاده که بچه‌ها از آن‌ها خواسته‌اند که قصه‌ای را بارها و بارها تعریف کنند. حتی اگر والدین موقع تعریف کردن، به خاطر خستگی، یک قسمتی از قصه را بپیچانند، بچه‌ها مچشان را می‌گیرند: «نه! اینجاشو نگفتی!» چرا چنین است؟ ماجرای قصه را که می‌دانند!

قصه فقط پیام و ماجرایش نیست! قصه خیال و احساسات کودک را درگیر می‌کند و راه حل‌هایی ارائه می‌دهد که غیر منتظره و شگفت‌انگیز و در عین حال شدنی و مثبت هستند. به همین خاطر، نوشتن برای کودکان اصلاً ساده و پیش‌پاافتاده نیست و باید حساب‌شده و دقیق گام برداشت.

داستانی که برای کودک نوشته می‌شود باید طوری باشد که هم یک کودک تهرانی با آن ارتباط برقرار کند و بفهمد و هم یک کودک هرمزگانی!

و این یعنی نویسندۀ کتاب کودک، باید «واژگان پایۀ» گروه‌های سنی مختلف را بشناسد.

واژگان پایه یعنی چه؟

یعنی تمام کلمه‌هایی که بچه‌های یک گروه سنی  می‌شناسند و می‌فهمند.

پس یکی از محدودیت‌های نویسندۀ کودک محدودیت کلمه‌ است؛ کلمات خیلی کمی برای نوشتن دارد و این، کار را کمی سخت می‌کند.

بسته انار استاد مصطفی رحماندوست همین‌قدر دقیق و جزئی نوشتن داستان برای کودکان را آموزش می‌دهد.

بستۀ انار چیست؟

انار نزد ایرانیان نماد باروری و فراوانی و شادی است. از طرفی اسم مصطفی رحماندوست که می‌آید کی است که یاد «صد دانه یاقوت دسته به دسته با نظم و ترتیب یک جا نشسته» نیفتد؟

بستۀ انار شامل دو دوره کارگاه‌های ضبط‌شدۀ داستان‌نویسی کودک مقدماتی و پیشرفته است که در تابستان و پاییز 1400 به صورت مجازی برگزار شده و در اختیار شما قرار گرفته است.

در کارگاه داستان‌نویسی کودک چه می‌گذرد؟

در این دوره قدم به قدم پا به دنیای پیچیده و دوست‌داشتنی کودکان می‌گذاریم. برای شروع، باید جهان کودک را بشناسیم، از دریچۀ نگاه او بنگریم و تفاوت‌های داستان کودک و بزرگسال را ارزیابی کنیم و به شناخت مناسبی برسیم. پس از آن به این می‌پردازیم که چگونه برای داستان کودک، مسئله‌سازی کنیم، زاویه‌دیدها را چطور انتخاب کنیم که کودک با داستان ارتباط بگیرد و تا آخر دنبال کند. می‌آموزیم که شخصیت‌پردازی در داستان کودک به چه شکل است، و از چه نثری باید بهره برد.

برای این دوره نیاز است کتاب تهیه کنیم؟

برای گذراندن دورۀ انار نیاز به تهیۀ کتاب خاصی ندارید و نت‌برداری از آنچه استاد تدریس می‌کند، برای پیشبرد کار نوشتن کافی است. اما خیلی خوب است که کتاب‌های روانشناسی کودک را مطالعه کنیم، و به فهمی از جهان در نظر کودکان، در سنین مختلف، برسیم.

استاد این کارگاه کیست و چرا بهتر است با او این دوره را بگذرانیم؟

مصطفی رحماندوست، نویسنده و شاعر و مترجم کتاب‌های کودک و نوجوان، کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران، و دارندۀ نشان درجه یک هنری (دکترا) است. او از داوران و نمایندگان هیئت علمی جشنوارۀ بین‌المللی شعر فجر بوده است.

او در رزومۀ کاری خود، در سمت کارشناس کتاب‌های خطی در کتابخانۀ مجلس، مدیر مرکز نشریات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مدیر مسئول نشریات رشد، سردبیر رشد دانش‌آموز، سردبیر و پدیدآورندۀ سروش کودکان و نوجوانان، سردبیر مجلۀ شهرزاد قصه‌گو، مدیرکل دفتر مجامع و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت کرده است.

مصطفی رحماندوست سال‌ها مدرس داستان‌نویسی و قصه‌گویی و ادبیات کودکان و نوجوانان در دانشگاه‌ها بوده است و پس از بازنشستگی از سمت‌های دولتی، مدیر گروه شکوفه (بخش کودکان و نوجوانان) انتشارات امیرکبیر و مشاور رئیس کتابخانه ملی ایران شد و اقدام به تأسیس و راه‌اندازی پایگاه اینترنتی «کتابخانه ملی کودک و نوجوان ایران» کرد و توانست تا دهمین سال شروع به کار این پایگاه، متن کامل بیش از بیست‌وچهارهزار عنوان کتاب کودک و نوجوان را برای پژوهشگران قابل دسترس کند.

او همچنین یکی از اعضای اصلی داوران جشنوارۀ بین‌المللی فیلم کودک و نوجوانان اصفهان و جشنوارۀ بین‌المللی تئاتر کودکان و نوجوانان است. او عضو هیئت داوری کتاب سال، جشنواره‌های کتاب و مطبوعات کودکان و عضو شورای موسیقی کودکان و شورای کتاب کودک ایران نیز بوده است.

از این نویسنده و شاعر همدانی تاکنون سیصدوچهارده اثر به صورت مجموعه شعر و داستان برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است.

مشهورترین شعر او «صد دانه یاقوت» است که تمام کودکان ایرانی آن را از بر هستند.

چرا تهیۀ بستۀ انار توصیه می‌شود؟ چرا هر کدام از این دو دوره را جداگانه تهیه نکنیم؟

شما با تهیۀ بستۀ انار می‌توانید در شهریه و زمان صرفه‌جویی ‌کنید چرا که شهریۀ ثبت‌نام این بسته، نسبت به تهیۀ دو دورۀ داستان‌نویسی کودک مقدماتی و پیشرفته به صورت مجزا، کمتر است و نیز زمان کمتری را صرف پیدا کردن کارگاه خواهید کرد و با یک‌بار ثبت‌نام، به دو کارگاه دسترسی خواهید داشت.

این کارگاه به درد چه کسانی می‌خورد؟

این دوره برای همه کسانی که نوشتن را دوست دارند و علاقمندند در حوزۀ کودک و نوجوان فعالیت کنند توصیه می‌شود.

دقایقی از کارگاه داستان‌نویسی کودک مقدماتی

دقایقی از کارگاه داستان‌نویسی کودک پیشرفته

توجه:

این کارگاه در تابستان و پاییز 1400 به‌صورت مجازی برگزار شده و فیلم جلسات ضبط‌شدهٔ آن به‌صورت آنلاین در اختیار شما قرار می‌گیرد.

پس از خرید دوره قفل جلسات باز می‌شود (حتما باید وارد حساب کاربری شده باشید).

سوالات خود را در تلگرام و ایتا به نشانی isoapr_admin و تلفن تماس: ۰۲۵۳۷۸۳۰۸۱۱ و همچنین از طریق آیکن چت آنلاین سایت از ما بپرسید.

صفحات رسمی ما را در شبکه‌های اجتماعی با شناسه isoapr دنبال کنید.

لینک کوتاه دوره:

https://isoa.ir/academy/?p=2248758
دوره را به دوستان خود هدیه کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

×
ورود | ثبت‌نام
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد